plex-media-server-fi
nvidia-shield-experience-upgrade-3.2-fi
Mikä HDR on


Mikä HDR on: SHIELD-tiimi hoitaa homman

Julkaissut NVIDIA - Wed, Jun 29, 2016

Monet ovat kysyneet meiltä: ”Mikä HDR on?” Koska NVIDIA SHIELD Android TV on yksi harvoista tätä uutta standardia tukevista suoratoistomediasoittimista, päätimme selittää sen.

Mikä HDR on: SHIELD-tiimi hoitaa homman

K: Mikä HDR on?

Yksinkertaisesti sanottuna HDR (High Dynamic Range) on Ultra HD -televisioiden uusi standardi, joka tuo kuvanlaadun paljon lähemmäs luonnollista maailmaa. HDR:n kanssa televisiosi herää henkiin rikkaammilla väreillä, runsaammilla yksityiskohdilla ja kirkkaammilla kuvilla. Elokuvantekijät pystyvät säilyttämään paljon enemmän alkuperäisestä kuvanlaadusta ja tarjoamaan tarkoittamansa tyylin. Voit esimerkiksi yhdessä kohtauksessa nauttia auringon täydestä säteilystä ilman, että tummissa varjoissa olevat yksityiskohdat jäävät huomaamatta.

K: MITÄ HDR-STANDARDIA SHIELD TUKEE?

SHIELD tukee avointa HDR10-standardia, jonka avulla TV:t tukevat kaksi kertaa näkyvien värien määrää – yli yhtä miljardia! Värit näyttävät kirkkaammilta ja todenmukaisemmilta, ja kuvan värisävyjen välillä on vähemmän näkyviä gradientteja. HDR10 tukee lisäksi paljon korkeampia kirkkaustasoja (1000 nitiä) ja suurempaa kontrastia (yli 10 000:1).

K: MITÄ HDR-SISÄLTÖÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SAATAVILLA?

Netflix on yksi ensimmäisistä palveluntarjoajista, jotka tukevat HDR-suoratoistoa, ja SHIELD on ensimmäinen suoratoistomediasoitin, joka tukee Netflixiä HDR-laadulla. Yhdistä se HDR TV:hen ja Netflix Ultra HD tilaukseen, niin voit nauttia kirkkaammista kirkkaista kohdista, yksityiskohtaisemmista hämärässä tapahtuvista kohtauksista ja laajemmasta värialueesta. Marco Polo on saatavana HDR-laadulla tänään, ja 100 tuntia Netflixin HDR-sisältöä on tulossa elokuuhun 2016 mennessä. SHIELD tukee myös HDR-sisällön paikallista toistoa huippuluokan mediasoittimista. Kesällä 2016 on tulossa myös HDR-pelejä, joissa on NVIDIA GameStream tuki.

K: MITKÄ TELEVISIOT TUKEVAT HDR10-STANDARDIA?

Monet uusimmista Samsungin, Sonyn ja LG:n televisioista tukevat HDR10-standardia, jota mainostetaan HDR:nä.

K: MITEN HDR OTETAAN KÄYTTÖÖN TV:SSÄ?

Useimmissa HDR-televisioissa HDR-lähtö ei ole oletusarvoisesti käytössä HDMI:tä varten. Kun haluat ottaa HDR-lähdön käyttöön SHIELDistä, katso TV:n käyttöopas. Tässä on eräiden yleisten televisioiden asetukset:

  • Samsungin HDR-TV:t: Valikko -> Kuva -> Kuva-asetukset -> HDMI UHD väri -> Päällä -> Käynnistä uudelleen
  • LG:n HDR-TV:t: Koti -> HDMI -> Asetukset -> Lisäasetukset -> Kuva -> HDMI ULTRA DEEP COLOR -> Päällä -> Käynnistä uudelleen
  • Sonyn HDR-TV:t: Koti -> Asetukset -> Ulkoiset tulot -> HDMI-signaalin muoto -> HDMI [valitse SHIELD-tulo] -> Parannettu tila (TV käynnistyy uudelleen)

K: TÄYTYYKÖ VASTAANOTTIMEN TUKEA HDR10-STANDARDIA?

Jos vastaanotin on SHIELDin ja TV:n välissä, myös vastaanottimen täytyy tukea HDMI 2.0a- ja HDR-standardeja. Tämä ominaisuus ilmoitetaan vastaanottimen tuotetiedoissa.

K: MIKÄ KAISTANLEVEYS TARVITAAN HDR-SUORATOISTOA VARTEN?

Netflix suosittelee 25 megabittiä sekunnissa parasta suorituskykyä varten.

Joten tässä sitä ollaan. Jos olet vakavasti otettava johtojenkatkoja, joka haluaa olla etulyöntiasemassa, SHIELD Android TV yhdessä HDR-teknologian kanssa on sinua varten. Jos et vielä omista NVIDIA SHIELD Android TV:tä, käy ostamassa sellainen tänään!